
4. Ulusal Kültür ve Mekan Buluşmaları
4th National Cultural and Space Meetings
IAPS-CS Network KÜLTÜR VE MEKAN BULUŞMALARI serisinin dördüncüsü ,“Sonsuz bir 'Artikülasyon Mekanı' Olarak İstanbul” başlığı altında Özyegin Üniversitesi 10.Yıl Etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Eylül 2018 - Şubat 2019 tarihleri arasında devam edecek olan makale seçkisi, tasarım atölyeleri, ulusal öğrenci fikir yarışması, sempozyum/kolokyum/sergi/ödül töreni gibi birbiriyle ilişkili bir dizi etkinlikten oluşmaktadır.

Detaylı Program için Tıklayınız.
Etkinlik Mekanı Ulaşım İçin Tıklayınız.




.jpg)
Etkinlik Takvimi
Etkinlik Mekânları


Orhan Hacıhasanoğlu
Prof.Dr., ÖzÜ
ODTÜ Mimarlık Lisans (1979), İTÜ MMLS Mimari Tasarım Yüksek Lisans (1981) ve İTÜ Mimari Tasarım Doktora (1986) programlarından mezun olmuştur. 1997 yılından bu yana mimarlık profesörüdür. Mimari tasarım; kentsel tasarım; kentsel tasarım uygulamaları; mimarlıkta biçimbilimsel çalışmalar, mimarlık ve kimlik, araştırma yöntemleri derslerini vermektedir. Mimarlar Odası, MimED (Mimarlık Eğitimi Derneği), ENHR (European Network for Housing Research), IAPS-CSBE (International Assoc. of People-Environment Studies - Culture and Space in the Built Environment Network) üyesidir.
Kültür ve mekan; yaşlılar ve özürlüler için konut tasarımı ve değerlendirmesi; mimarlık, kent ve kimlik; mimarlık eğitimi konularında makale, bildiri ve kitap bölümleri yazmıştır. Mimari ve kentsel tasarım proje yarışmalarında ödüller kazanmıştır. İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı (2008-2012), İTÜ Mimarlık Fakültesi Senatörü (2004-2007), İTÜ Mimarlık Bölümü Başkanı (2000-2004), A|Z ITU Journal of the Faculty of Architecture dergisi editorü (2004-2013) ve Mimarlık Akreditasyon Kurulu Başkanı (2008) olarak görev yapmıştır.
Hülya Turgut
Prof.Dr., ÖzÜ
Prof. Dr. Hülya Turgut, İTÜ Mimarlık Fakültesinden Lisans, Yüksek Lisans derecelerini ve “Kültür-Davranış-Mekan Etkileşiminin Saptanmasında Kullanılabilecek Bir Yöntem” başlıklı doktora çalışması ile de “Doktor” unvanını almıştır. Akademik hayatını 1984-2010 yılları arasında İTÜ-Mimarlık Fakültesinde sürdüren Turgut, İngiltere-Oxford Brookes Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezinde (1987)araştırmacı olarak çalışmış ve Amerika-Berkeley Kaliforniya Üniversitesinde (1996) misafir öğretim üyeliği yapmıştır. İTÜ de 1998 yılından beri Profesör olarak görev yapan Turgut, aynı zamanda altyapı, bina yönetimi ve yatırımlarından sorumlu Rektör Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı yapmıştır. 2012-2015 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde çalışmış ve İç Mimarlık Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür. “Mimari Tasarım Eğitimi, Kültür ve Mekan Çalışmaları, Konut Tasarımı ve Araştırmaları, Kent: Değişim ve Dönüşümleri” alanlarında çalışan Turgut’un, ulusal ve uluslararası bildiri, makale, kitap, araştırmaları bulunmaktadır. Tamamladığı birçok mimari proje tasarım ve uygulamalarının yanı sıra mimari proje yarışmalarında ödülleri vardır ve uluslar arası/ulusal Mimari Proje Yarışmalarında Jüri üyeliği yapmaktadır. Dr. Turgut 1997 yılından beri Uluslararası IAPS-CS ’Culture and Space / Kültür ve mekan’ çalışma ağının koordinatörlüğünü yürütmekte; bu çerçevede “Kültür ve mekan” sempozyumları serisi, öğrenci yarışmaları, tasarım atölyelerinin yürütücülüğünü ve Çalışma Ağının kitap serisinin editörlüğünü yapmaktadır.
Bilim ve Organizasyon Kurulu
Demet Mutman
Dr. Öğretim Üyesi, ÖzÜ
Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mimar ünvanı ile 2000 yılında mezun olmasının ardından yüksek lisansını 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nde Prof. Dr. N. Dostoğlu danışmanlığında, doktorasını ise İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde 2011 yılında Prof. Dr. O. Hacıhasanoğlu danışmanlığında tamamlamıştır.
Son dönemlerde çalışmalarını özellikle kentsel mekan, kamusal alanlar ve alternatif kent okumaları üzerine yoğunlaştırmış olan Mutman, 2005-2008 yılları arasında Almanya'da Stiftung Bauhaus Dessau bünyesinde Mostar kentinin savaş sonrası yeniden yapılanma sürecine alternatif, bütüncül bir kent planı üzerine W. Hackenbroich, M. Kuc, K. Vöckler ile birlikte çalışmış, Fransa'nın Orleans kentinde 2008 yılında gerçekleşen uluslararası ''Archilab Europe Strategic Architecture'' sergisinin kürator ekibinde U. Achternkampf ve A. Baltchun ile birlikte yer almıştır. 2009 yılında Urban Age İstanbul Konferansı kapsamında London School of Economics ve Deutsche Bank ortaklığı ile düzenlenen Urban Age Ödülünün İstanbul koordinasyonunu yürütmüştür. Bu koordinasyonun ardından Urban Age projesi kapsamında beş farklı ülkenin yerel örneklerinin ele alındığı Handmade Urbanism kitabının İstanbul bölümünü hazırlamış, kitap 2013 yılında Jovis Verlag tarafından basılmıştır. UIA Torino toplantısı kapsamında düzenlenen Ares International Competition for Renewable Energy Sources & Bioclimatic Architecture for Shells to shelter People affected by Natural Disasters konulu 2007 tarihli uluslararası mimarlık yarışmasında A. Mussche ile birlikte kazandıkları jüri özel ödülü bulunmaktadır.
Nevşet Gül Çanakçıoğlu
Dr. Öğretim Üyesi, ÖzÜ
Nevşet Gül Çanakçıoğlu, 2002 yılında mimarlık alanında lisans derecesini, 2011 yılında +h“İstanbul’da Farklı Sosyal Grupların Yerleştiği Çevrelerde Yaşayan Çocukların Algısal Süreçlerinin Bilişsel Haritalar Yöntemiyle İrdelenmesi” başlıklı teziyle yüksek lisans derecesini, 2016 yılında ise, “Pediyatrik Tedavi Mekânlarını Kullanan Bireylerin Mekânsal Algılarının Bilişsel ve Mekân Dizimi Yöntemleriyle İrdelenmesi” başlıklı teziyle doktora derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi’nden almıştır. Çeşitli mimarlık ofisleri ve inşaat şirketlerinde teknik ofis mimarı ve proje koordinatörü olarak çalışmış, bireysel ve farklı ekiplerle mimari tasarım yarışmalarına katılmıştır. 2011-2012 yılları arasında Okan Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmıştır. Çalışmaları, ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmıştır. Akademik çalışmaları, pediatrik tedavi çevreleri, çocuğun mekân algısı, davranış haritaları, bilişsel haritalar ve mekân dizimi üzerine yoğunlaşmıştır.
Nagehan Açımuz İşbakan
Na-Md Mimarlık, Öğretim Üyesi, ÖzÜ
İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde lisans, yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. 2010 yılında na-md mimarlık'ı kurdu, mimari iç mimari proje, tasarım ve uygulamalar yapmakta, 2014 ten beri Özyeğin Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak, mimari tasarım studyosu yürütücülüğü yapmaktadır.
Alper Ünlü
Prof.Dr., ÖzÜ
Prof. Dr. Alper Ünlü lisans derecesini 1979 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden almış , yüksek lisans derecesini 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi MMLS Mimarlık alanında tamamladıktan sonra 1984-1985 yıllarında yılında “Aga Khan Award for Architecture” bursiyeri olarak University Wisconsin Milwaukee’de “Çevre- Davranış Ph.D.” programını takip etmiş, doktora derecesini ise İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nden 1987 yılında almıştır. 1988 yılında Yardımcı Doçent, 1990 yılında Doçent olan Ünlü, 1991-1993 yılları arasında King Faisal Üniversitesi’nde, Mimari Tasarım ve Kullanım Sonrası Değerlendirme dersleri vermiştir. 2002 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Profesör olan Ünlü, 2018 yılına değin, lisans düzeyinde Mimari Tasarım ve yüksek lisans/doktora düzeyinde ise Çevre-Davranış Teorileri, Mimarlık ve Bilim Felsefesi derslerini vermiştir. Ünlü’nün araştırma konuları mimari tasarım kuramları, çevre-davranış çalışmaları ve kuramları, mekansal dizim teorisi ve bilim felsefesidir.
Görsel Tasarım
Ümit Ceren Bayazitoğlu
IAAC, Institute for Advanced Architecture of Catalonia
Ümit Ceren Bayazitoğlu lisans derecesini 2009 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Bölümünden almış, ardından İTÜ Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programına devam etmiştir. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmış, ayrıca çeşitli mimarlık ofislerinin bünyesinde tasarım pratiğinin projelendirme ve uygulama aşamalarında yer almıştır. Institute for Advanced Arcitecture of Catalonia’da eğitimine devam etmektedir.
Raportörler
Pelin Günay
Arş. Gör., ÖzÜ
Mezuniyet projesini Furniture Industry Research Association (FIRA) ile geliştirmiş olup calışmasını ortak calışma alanları, kullanıcı deneyimleri ve mekan-çalışan etkileşimi üzerine yapmıştır. Etnografik ve kullanıcı odaklı araştırma yöntemleri kullanarak ürün-kullanıcı-mekan arası iletişim ve etkileşimi geliştirmek üzerine yoğunlaşmıştır. Doktora eğitimine Özyeğin Üniversitesi'nde devam etmektedir. Şu anki araştırma alanı ortak kullandığımız ürünler ve kamusal alanda yer alan ürünlerle kurduğumuz ilişki dinamiklerini incelemektedir.
Hande Tunç
Arş. Gör., ÖzÜ
Hande Tunç lisans derecesini 2016 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden almıştır. 2016-2017 yılları arasında uygulama ve tasarım projelerinde çalışmıştır. Halen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Tarihi programında 2017 yılında başladığı yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.
Ezgi Çiçek
Arş. Gör., ÖzÜ
Ezgi Çiçek lisans derecesini 2013 yılında Bahçeşehir Üniversitesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde, yüksek lisans derecesini 2016 yılında Roma La Sapienza Üniversitesi Ürün Tasarımı Bölümünde tamamlamıştır. 2017 yılından beri doktora eğitimine Özyeğin Üniversitesi, Tasarım Teknoloji Toplum bölümünde devam etmektedir.



